Fűszeres, szaftos csirkemell sült krumplival

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

A fűszeres-szaftos csirkemellhez

  • 2 db csirkemellfilé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk chili pasta (v. erős paprikakrém)
  • 1 tk friss kakukkfű
  • őrölt színes bors

Sült krumpli hozzávalói

  • 6-8 db sütnivaló krumpli (sárga héjú)
  • 1 l olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db kakukkfűág
  • kisebb marék zsályalevél
Recept idők

Elkészítés:

Egy jénai tálba tegyünk három evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a citromlevet, a chili pastát, a kakukkfüvet, egy csipet sót, majd keverjük össze, és tegyük félre.
Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel szeleteljük fel, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd helyezzük bele a hússzeleteket, és kb. 10 perc alatt, süssük szép pirosra. Sütés közben sózzuk, és őröljünk rá borsot.
Amikor a hússzeletek pirosra sültek, szedjük ki a zsiradékból, és tegyük bele az előzőleg elkészített csípős-olajos keverékbe. Alaposan forgassuk bele, majd fedjük le, és meleg helyen hagyjuk egy fél órát állni a pácban, hogy az ízek kellően átjárják.

A krumplit hámozzuk és mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint vágjuk fel hasábokra, majd szintén töröljük szárazra.
Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt krumplit, majd öntsük fel a HIDEG olajjal úgy, hogy jól ellepje. Ezután tegyük bele a pucolatlan fokhagymagerezdeket, és kezdjük el nagyobb lángos sütni. Amikor az olaj már felforrósodott, akkor vegyük kicsit lejjebb a lángot, és így süssük tovább. (Amikor elkezd sülni a krumpli, akkor keverjük meg, hogy az esetleg leragadt hasábok felszabaduljanak az edény aljáról.)
Amikor a krumpli már kezd szép színt kapni, akkor adjuk hozzá a kakukkfűágat, a zsályaleveleket, majd süssük szép pirosra.
A megsült krumplit, szűrőkanállal szedjük ki az olajból, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd ízlés szerint sózzuk.

1
2
Ezt is szeretjük