Triplakávés áfonyás szelet

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek az áfonyás kávés finomságnak a szerzője jó magam vagyok. Nagyon ritkán fordul velem elő, hogy süteményeket kreálok, ezért ha kedvem szottyan hozzá, akkor gyorsan nekiállok az új alkotásnak, nehogy elszálljon az ihlet.

Triplakávés áfonyás szelet

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 7 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg áfonya

A pudingokhoz

  • 1 csomag franciakrémes pudingpor
  • 2 tasak tiramisus pudingpor
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor

A babapiskótához

  • 10 g instant kávé
  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 20 ml rumaroma

A tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek feketekávé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük, mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben 15 perc alatt.)
1. krém: 2 dl tej, 1 tasak pudingpor, 1 ek cukor, 10 dkg vaj.
2. krém: 3 dl tej, 2 ek cukor, 2 tasak puding, 15 dkg vaj.
A franciakrémes pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
Ezután a tiramisus pudinggal ugyanígy járunk el, és azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos kávés babapiskóta, tiramisus krém.
A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbe mártott késsel szeleteljük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük