Triplakávés áfonyás szelet

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek az áfonyás kávés finomságnak a szerzője jó magam vagyok. Nagyon ritkán fordul velem elő, hogy süteményeket kreálok, ezért ha kedvem szottyan hozzá, akkor gyorsan nekiállok az új alkotásnak, nehogy elszálljon az ihlet.

Triplakávés áfonyás szelet

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 7 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg áfonya

A pudingokhoz

  • 1 csomag franciakrémes pudingpor
  • 2 tasak tiramisus pudingpor
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor

A babapiskótához

  • 10 g instant kávé
  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 20 ml rumaroma

A tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek feketekávé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük, mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben 15 perc alatt.)
1. krém: 2 dl tej, 1 tasak pudingpor, 1 ek cukor, 10 dkg vaj.
2. krém: 3 dl tej, 2 ek cukor, 2 tasak puding, 15 dkg vaj.
A franciakrémes pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
Ezután a tiramisus pudinggal ugyanígy járunk el, és azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos kávés babapiskóta, tiramisus krém.
A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbe mártott késsel szeleteljük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük