Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 közepes füstölt hátsó csülök
  • 1 közepes fej fehér, édes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávés kanál ételecet
  • 2 kávés kanál őrölt kömény
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1,5 kg burgonya
  • olaj
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Kiolajozott cserépedénybe belehelyezzük a meghámozott, egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk a tetejét. Erre felkarikázott lilahagymát helyezünk, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet. A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe helyezzük. Kb. 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és kb. további egy óra alatt készre sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

Ezt is szeretjük