Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök
Lilahagymás burgonyaágyon sült füstölt csülök
Hozzávalók 6 személyre
- 1 közepes füstölt hátsó csülök
- 1 közepes fej fehér, édes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávés kanál ételecet
- 2 kávés kanál őrölt kömény
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1,5 kg burgonya
- olaj
- só
- víz
Elkészítés:
Kiolajozott cserépedénybe belehelyezzük a meghámozott, egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk a tetejét. Erre felkarikázott lilahagymát helyezünk, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet. A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe helyezzük. Kb. 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és kb. további egy óra alatt készre sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept