Halgulyás
Mivel a hagyományos halászlét nem szereti a családom, ezért sok zöldséggel és egy kis gulyásos ízvilággal már ők is kedvelik a halat tartalmazó levest.
Halgulyás
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg hal vegyesen (kárász, keszeg, törpeharcsa, ponty)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 3 szál répa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 5 darab kisebb burgonya
- piros, törött paprika
- 2 darab halászlékocka
- tarhonya
- víz
- só
Elkészítés:
A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a halászlékockákat és azokat elkezdjük főzni. Mikor a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe tesszük a felszeletelt halat és a tarhonyát. Ezután kb. 15-20 perc alatt készre főzzük a levest. Ízlés szerint sózzuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept