Almatorta
Ez egy saját recept, amelyet nem csak ősszel készítek el a családomnak.
Almatorta
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 20 dkg margarin
Töltelékhez
- 1-1,5 kg alma
- 1 evőkanál fahéj
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk. Ezután ezt is a formába tesszük. Előmelegített sütőbe helyezzük. Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept