Almás virágok

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás virágok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg alma reszelve
  • 3 ek barna nádcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 1 púpozott evőkanál zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát úgy választom, hogy szeletelt legyen, mert akkor kettévágom, és 12 db négyzetet kapok. 6 lap van egy dobozban. Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, magunk nyújtjuk ki a tésztát és szeleteljük. Arra vigyázzunk, ne legyen vastagabb 1,5 mm-nél. Vegyünk egy muffinsütőt, és béleljük ki a tésztanégyzetekkel úgy, hogy virágszirmot alakítsunk ki belőle. Ezután szurkáljuk meg egy villával, és szórjunk a közepébe zabpelyhet, ami felszívja az alma felesleges nedvességét, és nem ázik át a tészta. Fontos! Mindegyik négyzet szélétől a közepéig nyomjuk befelé. Az almát citromlével keverve reszeljük egy tálba, majd barnacukorral és a fűszerekkel pároljuk puhára. Előtte kissé csavarjuk ki az alma levét, ha túlzottan leveses lenne.

Ha eléggé puhára párolódott, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után töltsük meg a virágok belsejét az almás töltelékkel, és rácsozzuk be a szirmokat kedvünkre. Kenjük meg felvert tojássárgájával, és tegyük 200 fokos sütőbe, hogy szép pirosra, ropogósra süljön. Porcukorral is megszórhatjuk,de anélkül is nagyon finom! Frissen a legjobb!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük