Kapros-túrós batyu

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azonos a receptje a közkedvelt kapros-túrós lepényével, így nagyon könnyű dolgom van, mert egy kalap alatt kétféle finomság kerülhet az asztalra, csak más formában.

Kapros-túrós batyu

Hozzávalók 4 személyre:

A tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg puha margarin
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 ek görög joghurt
  • 1 nagy tojás

A töltelékhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 ek tejföl
  • kevés só
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 fiola vaníliaaroma
  • 2 tojás
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 ek frissen vágott kapor, de lehet mirelit is
  • 1 tojás a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálas robotgépbe tesszük, és a dagasztókanállal közepesen lágy tésztát dagasztunk be. Kb. 5 perc először 2-es fokozaton, majd 3-as fokozaton simává dolgozzuk. Lisztezzük le, és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kicsomagoljuk, és kinyújtjuk 1/2 cm-e vastagságúra a tésztát. Négyzetekre vágjuk, és letakarva hagyjuk kelni. Közben a túrót keverjük össze a tejföllel, a sóval, a cukorral, a tojásokkal, és a kaporral. A citromhéjat reszeljük bele. A tésztanégyzetekre halmozzunk egy teáskanál tölteléket. A négy sarkát hajtsuk össze, és közben kenjük meg a végeit vízzel, hogy ragadjanak össze, és hogy ne nyíljon szét sülés közben. A sütőtepsit előkészítjük, és szilikonos lapot terítünk bele. A batyukat egymástól távol lerakjuk sorba, majd tojással megkenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokon, és 180 fokos sütőbe téve, középső rácson 15 perc alatt megsütjük. Forrón megcukrozzuk, és ahogy kihűl, már fogyaszthatjuk is.

1
2
Ezt is szeretjük