Barackos macskanyelv

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós, és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindig kapós, és persze sosem elég.

Barackos macskanyelv

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 20 dkg házi készítésű kajszilekvár

A tetejére

  • fehércsokiból díszítés
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúróformával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad a tészta a mennyiségéből, majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, 1 cm-es távolságra őket. 200 fokon szép világosra sütjük. Amíg hűl a tészta, addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni. A tésztákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk. Tálcára téve megspricceljük kedvünkre a tetejét behűtjük, majd másnap kínáljuk csak. Akkorra köt meg a töltelék. Szépen összeáll, és a tészta is puhul.

1
2
3
Ezt is szeretjük