Spenótkrémmel töltött tojás

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valaki azt gondolja hogy a spenót nem neki való eledel, akkor kiábrándítom! Remek fogás reggelire-vacsorára. Én is így gondoltam anno, fiatal koromban, de azt mondhatom, ez a tojásos-spenótos étel kiváló ízekkel bír. Ajánlatos elkészíteni, mert garantált a siker. Az én kisunokáim imádták! Kiváló szakácsnőnk, Lajos Mari alkotását készítettem el, kicsit egyszerűbben, szolidabban. Köszönet érte!

Spenótkrémmel töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 tojás
  • bors
  • 250 g spenót
  • 3 ek. majonéz
  • 1 kk. csípős vagy dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 ek. főtt kukorica
  • 4 db koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük kb. 10 perc, hideg vízzel leöblítve lehűtjük.

2. Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva, forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finom pépesre vágjuk.

3. A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket. Az aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. A sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.

4. A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót, sót és borsot, habosra keverjük. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük, és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve, tálalásig hidegen tartjuk.

5. Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával díszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként vagy sonka mellé kínálhatjuk.

1
2
Ezt is szeretjük