Spenótkrémmel töltött tojás

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

A 32 éves modell olyan, mint egy Barbie baba: Rosie Huntington-Whiteley-ról már megint tökéletes fotók készültek »

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valaki azt gondolja hogy a spenót nem neki való eledel, akkor kiábrándítom! Remek fogás reggelire-vacsorára. Én is így gondoltam anno, fiatal koromban, de azt mondhatom, ez a tojásos-spenótos étel kiváló ízekkel bír. Ajánlatos elkészíteni, mert garantált a siker. Az én kisunokáim imádták! Kiváló szakácsnőnk, Lajos Mari alkotását készítettem el, kicsit egyszerűbben, szolidabban. Köszönet érte!

Spenótkrémmel töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 tojás
  • bors
  • 250 g spenót
  • 3 ek. majonéz
  • 1 kk. csípős vagy dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 ek. főtt kukorica
  • 4 db koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük kb. 10 perc, hideg vízzel leöblítve lehűtjük.

2. Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva, forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finom pépesre vágjuk.

3. A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket. Az aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. A sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.

4. A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót, sót és borsot, habosra keverjük. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük, és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve, tálalásig hidegen tartjuk.

5. Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával díszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként vagy sonka mellé kínálhatjuk.

1
2
Ezt is szeretjük