Zöldséges aprólékleves

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges aprólékleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkeszárny
  • 10 dkg zúza (csirke)
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 ek olaj
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 db újhagyma
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 3 db nagyobb karfiolrózsa
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 l csirkealaplé
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 10 dkg tejföl
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérgyökér
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 csomag snidling
  • 1-2 tk só

A galuskához

  • 2 tojás finomliszt
  • 1 tk tejföl
  • étkezési só
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, közben egy nagyobb fazékban, olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. Ha szépen megpirult, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a feldarabolt zúzát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma szép piros nem lesz. Kevés vizet adunk hozzá, és a zúzát így pároljuk tovább 30 percig. Közben a répát, a fehérrépát, az újhagymát szép vékony karikára vágjuk, a gombát cikkekre, a petrezselymet és a snidlinget apróra szeljük, a karfiolt rózsákra szedjük.
Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a répát, a gyökeret, a gombát, majd ráöntjük a fehérbort, és megvárjuk, míg tejesen el nem párolog. Ezután felöntjük a húsalaplével, ennek hiányában vízzel, de akkor tegyünk bele 2 db húsleveskockát. Sózzuk meg, és hagyjuk forrni. Közben egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a szárnyhúsokat, a végét levágjuk, azt tegyük félre alaplének jó lesz. A szárnyakat kettévágjuk, és ezeket megpirítjuk. Ha megpirultak, ezt is tegyük a leveshez a borsóval, a karfiollal és az újhagymával együtt. Lassan főzzük, míg minden meg nem puhul. Közben tejszínből, tejfölből, lisztből habarást készítünk, és belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Citromlével tegyük pikánssá, és kicsit forraljuk, majd tálaláskor tegyük bele a petrezselymet, a snidlinget, majd a galuskát.

Galuska:
A tojásokkal és a csipet sóval, tejföllel elkeverjük a lisztet. Sűrű tésztát készítünk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk ki a vékony csíkokat egy habkártya segítségével. Néhány percig főzzük, és leszűrjük. Ezután tálalhatjuk is. Citromgerezddel díszíthetjük.

1
2
Ezt is szeretjük