Afrikai harcsa Esterházy módra

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal. Most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő, kellemes ízű halfajta. Magyarországon termesztett fajtát vettem, és az unokáim is nagyon megvoltak elégedve. Egy klasszikus receptet választottam, ami nagy sikert aratott a családi körben. Érdemes többször is elkészíteni, amikor csak ehhez a halhoz hozzájutunk!

Afrikai harcsa Esterházy módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
  • 2 ek finomliszt
  • 6 ek olaj
  • 1 púpoztt evőkanál vöröshagymakrém vagy 1 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 kiskanál mézes mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve
  • 1,5 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A halfilét megmossuk, és letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül sem maradjon benne szálka. Ehhez csipeszt használjunk, majd megsózzuk. Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegtetni. A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá megsózzuk, s lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb 10 percig.A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, a mustárral, és citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve 10 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.

1
2
3
Ezt is szeretjük