Uborkás fasirtroládok

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Uborkás fasirtroládok

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 kk. édes pirospaprika
  • 400 g darált marhahús
  • bors
  • 1 kk. olaj
  • 8 db csemegeuborka
  • 16 szelet bacon (füstölt szalonna)
  • 1/4 fej saláta vagy salátamix
  • 1 piros húsú, kaliforniai paprika
Recept idők

Elkészítés:

1. A zsemlét 10-15 percre beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk.

2. Vékonyan kikenünk olajjal egy teflon tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra törölgetjük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.

3. A fasírtmasszát 4 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 4 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek, szabályosak legyenek. Felénk eső végére helyezünk 1 uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, a két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát.

4. A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 3 roládot formálunk, (alufólia nélkül!) a sütőtálba sorakoztatjuk őket, és középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük 50 perc alatt.

5. Közben a salátát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk.

6. Kivesszük a sütőből a fasírtroládokat, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, kissé rézsútosan félbevágjuk. Salátalevelekkel, paprikával körberakva, díszítve kínáljuk. Tejszínnel/tejjel sült, rakott burgonyát adhatunk hozzá.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük