Mandulás keksz

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mandulás keksz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg darált mandula
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 20 dkg méz
  • 8 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját. Ezután keverjük alaposan össze.

Egy lábosba tegyük bele a mézet és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs és citrom levét.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (Egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá.)
Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.

Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

Ezt is szeretjük