Bounty kalács

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már több hónapja, mikor először megpillantottam a bounty kalácsot, egyből egy nagyot nyeltem ... olyan nagyon jól nézett ki! Akkor tudtam, hogy közeljövőben el fogom készíteni. Megsütöttem, nem csalódtam benne, mert nem csak látványra volt jeles számomra, hanem ízre is ...
Nálunk hamar elfogyott az utolsó morzsáig! Mennyei finom!

Bounty kalács

Hozzávalók 6 személyre

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 80 ml tej (langyos)
  • 1 db tojás
  • csipet só

Kókusztöltelék hozzávalói

  • 1,2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 10 dkg kókuszreszelék

Csokoládétöltelék

  • 1,5 tábla csokoládé (tej vagy ét csokoládé)

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. víz

Tetejére

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

1. A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. Letakarjuk és fél órát pihentetjük, és folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Majd kivesszük a hűtőből a tésztát és szoba hőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.

3. Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: A tejet egy lábosba beleöntjük, és hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát, és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad. (Nem szabad forralni!) Majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük. Félretesszük hűlni.

4. Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk úgy, hogy a másfél tábla csokit rendesen be tudjuk fedni.

5. A kókuszmasszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a másfél tábla csokit.

6. A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk. (Azonos számú csíkot vágjunk.) A tésztacsíkokat felváltva, egymásra hajtogatjuk a csokoládéra. (Lásd a képen,) Letakarjuk, és kb. 20-30 percig pihentetjük.

7. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát, és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük