Kolbászos zöldségleves

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagy levesrajongó vagyok, legyen az bármiből, csak folyjon. Ennek a levesnek - mint ahogy nálam általában semminek - igazan nincs kőbe véset receptje, a kulcsa egy darabka nagyon finom házi kolbász, azon kívül meg zöldségek, amik éppen otthon vannak. Most az alábbiak szerint készítettem és nagyon kedvemre valóra sikeredett.

Kolbászos zöldségleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg házi szárazkolbász - én egy enyhén csípős fajtát
  • 20 dkg aprított vajbab
  • 20 dkg brokkoli
  • 3 szál újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek étkezési kukoricakeményítő
  • 4 nagy ek lm tejföl
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát felaprítom és a többi zöldséggel, valamit a félbe-, majd karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítom, felöntöm vízzel, sózom, borsozom egy fedővel lefedve puhára főzöm a zöldségeket.

Ha a zöldségek megpuhultak a keményítőt feloldom egy dl hideg vízben, hozzákeverem a tejfölhöz, megszórom fűszerpaprikával, szedek hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarom és lassú kevergetés mellett a leveshez adom. Újraforrásig főzöm, majd forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük