Kolbászos zöldségleves

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagy levesrajongó vagyok, legyen az bármiből, csak folyjon. Ennek a levesnek - mint ahogy nálam általában semminek - igazan nincs kőbe véset receptje, a kulcsa egy darabka nagyon finom házi kolbász, azon kívül meg zöldségek, amik éppen otthon vannak. Most az alábbiak szerint készítettem és nagyon kedvemre valóra sikeredett.

Kolbászos zöldségleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg házi szárazkolbász - én egy enyhén csípős fajtát
  • 20 dkg aprított vajbab
  • 20 dkg brokkoli
  • 3 szál újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek étkezési kukoricakeményítő
  • 4 nagy ek lm tejföl
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát felaprítom és a többi zöldséggel, valamit a félbe-, majd karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítom, felöntöm vízzel, sózom, borsozom egy fedővel lefedve puhára főzöm a zöldségeket.

Ha a zöldségek megpuhultak a keményítőt feloldom egy dl hideg vízben, hozzákeverem a tejfölhöz, megszórom fűszerpaprikával, szedek hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarom és lassú kevergetés mellett a leveshez adom. Újraforrásig főzöm, majd forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük