Ropogós sült csirke
Nagyon szeretem a sült csirkét....szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma....és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük....és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.
Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors.... ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre....
...és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept....
Ropogós sült csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 1 finom friss zsenge konyhakész csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek kacsazsír
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.
A pocakjába beleteszem a citromot, a fokhagymagerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütöm.
Mindig úgy sütöm, hogy az első 30 percnél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.
Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció