Ropogós sült csirke

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon szeretem a sült csirkét....szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma....és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük....és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.

Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors.... ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre....

...és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept....

Ropogós sült csirke

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 finom friss zsenge konyhakész csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.

A pocakjába beleteszem a citromot, a fokhagymagerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütöm.

Mindig úgy sütöm, hogy az első 30 percnél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük