Ropogós sült csirke

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon szeretem a sült csirkét....szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma....és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük....és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.

Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors.... ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre....

...és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept....

Ropogós sült csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 finom friss zsenge konyhakész csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.

A pocakjába beleteszem a citromot, a fokhagymagerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütöm.

Mindig úgy sütöm, hogy az első 30 percnél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük