Pikáns csirkecombok

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltam, újítok kicsit, és merészebben ízesítem a csirkecombokat, mint szoktam és nagyon ízletes vacsora kerekedett belőle, így ez a recept biztosan felkerül a repertoárra.

Pikáns csirkecombok

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb (alsó, felső egyben)
  • 2 ek sűrű paradicsompüré
  • 1 ek chiliszósz - aki nem szereti a csípőset használjon édes chilit -
  • 1 ek méz
  • 2 ek worchester szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsompürét összekeverem a mézzel, a chiliszósszal, a worchester szósszal, az olívaolajjal és a reszelt fokhagymával.

A csirkecombokat alaposan megmosom, egy papírtörlő segítségével szárazra törlöm, sózom, borsozom, bekenem az előzőleg kikevert szósszal, majd egy jénai tálba sorakoztatom őket, és kb. egy órát hagyom pihenni - akkor sincs baj, ha nincs időnk, hogy álljanak, rakhatjuk egyből sülni.

Alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben - légkeveréses fokozaton - 55 percet sütöm. Ha kellően megpuhultak a combok, eltávolítom az alufóliát, és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak.

Friss salátával, krumplipürével kínálom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük