Csirkemájas rizottó

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizottó nálunk nagyon nagy kedvenc, nekem speciel az egyik kedvenc rizses ételem. Készüljön hússal, zöldséggel, bármivel, ha finom szaftos, akkor nálam már biztosan sikert arat.

Volt idő, amikor féltem a rizottó készítéstől, mert mindig valamiféle "macera" lengte körül...kevergetni, felengedni, kevergetni, megint felengedni, de ma már tudom, hogy semmi bonyolultság nincs benne, csak a jó alapanyag a lényeg, és a siker garantált...

Csirkemájas rizottó

Hozzávalók 2 személyre:

  • 35 dkg rizottó rizs
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 tk kacsazsír
  • 1,5 l zöldség- vagy csirke alaplé
  • 1 nagyobb salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg lm vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • Ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat megmosom, kb. 1 cm vastag csíkokra vágom, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron felpirítom. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozom, felöntöm a fehérbor felével és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig párolom, míg a folyadékot teljesen felveszi...

...közben a rizst egy lábasban egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítom, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadom a maradék fehérbort, megvárom, hogy elpárologjon, majd felöntöm egy merőkanál alaplével és hozzádobom a vajat.....

Ezt követően ezt a folyamatot ismétlem, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. Alaplé, kevergetés amíg elpárolog, aztán megint alaplé, kevergetés, megvárom még elpárolog......

Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartom, de úgy, hogy ne forrjon.

Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanál alaplevem, hozzáadom a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózom és készre főzöm. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük