Kapros, tejszínes pulykacsíkok
Kapros, tejszínes pulykacsíkok
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykamell
- 1 nagy csokor kapor
- 2 dl főzőtejszín (sűrűbb fajta)
- 1/2 ek. vaj/margarin
- 2 ek. olaj
- só, frissen őrölt bors, ételízesítő
- (esetleg 1 tyúkhúsleves-kocka)
Elkészítés:
A vajat és az olajat felmelegítjük, fehéredésig sütjük benne az ujjnyi csíkokra vágott húst. Frissen őrölt borssal, finomra vágott kaporral (csak a felét tesszük rá), ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és takarékon, kb. 20 percig pároljuk. Ha elfőné a levét, pici vizet öntünk alá. A végén ráöntjük a tejszínt, megsózzuk (vagy rámorzsolunk 1 leveskockát), összeforraljuk. Mikor lezártuk a gázt, megszórjuk a maradék kaporral. Párolt rizzsel, orsótésztával vagy túrós csuszával kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept