Kapros, tejszínes pulykacsíkok

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapros, tejszínes pulykacsíkok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 dl főzőtejszín (sűrűbb fajta)
  • 1/2 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. olaj
  • só, frissen őrölt bors, ételízesítő
  • (esetleg 1 tyúkhúsleves-kocka)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és az olajat felmelegítjük, fehéredésig sütjük benne az ujjnyi csíkokra vágott húst. Frissen őrölt borssal, finomra vágott kaporral (csak a felét tesszük rá), ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és takarékon, kb. 20 percig pároljuk. Ha elfőné a levét, pici vizet öntünk alá. A végén ráöntjük a tejszínt, megsózzuk (vagy rámorzsolunk 1 leveskockát), összeforraljuk. Mikor lezártuk a gázt, megszórjuk a maradék kaporral. Párolt rizzsel, orsótésztával vagy túrós csuszával kínáljuk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük