Francia fehérboros borjúszeletek

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A családom 90 százaléka francia, egy-egy orosz gyökérrel megfűszerezve. Gyermekkoromban nem volt mese: a gasztronómia nagyon fontos volt - elkerülhetetlen! Ez az alaprecept is az egykori nagymamámé volt, az egyik kedvencem. Gyerekjáték elkészíteni és hihetetlen finom!

Francia fehérboros borjúszeletek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet borjú
  • 2 szelet csirkemellsonka
  • 50 g szalonna
  • 500 g csiperke gomba
  • 500 g erdei gomba
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db húsleveskocka
  • 6 evőkanál étolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hentesnél kérjük a lehető legvékonyabban szeletelt húsokat!

Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a csiperkegombát is és vágjuk nagyobb darabokra. A sonkát és a szalonnát is aprítsuk! Két kanál olajon mindezeket kezdjük el összemelegíteni, pirítani. Sózzuk, borsozzuk!

Egy másik edényben a borjúszeleteket aranybarnára pirítjuk - mindkét oldalt! .) Ízlés szerint sózom, borsozom, majd meglocsolom a borral, a húsleveskockát is rádobom, majd szép lassan forralom.

Most tisztítom meg az erdei gombát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát, utóbbiakat apróra vágom. A hármat együtt melegítem, pirítom.

A borjúszeletekhez adom a csiperkés, majd az erdei gombás készítményt is, a megtisztított, apróra vágott petrezselyemmel együtt. Lassan összefőzöm. Számtalan körettel emelhetjük az étel zsenialitását, de rizzsel is nagyon finom.

Ezt is szeretjük