Francia fehérboros borjúszeletek

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A családom 90 százaléka francia, egy-egy orosz gyökérrel megfűszerezve. Gyermekkoromban nem volt mese: a gasztronómia nagyon fontos volt - elkerülhetetlen! Ez az alaprecept is az egykori nagymamámé volt, az egyik kedvencem. Gyerekjáték elkészíteni és hihetetlen finom!

Francia fehérboros borjúszeletek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet borjú
  • 2 szelet csirkemellsonka
  • 50 g szalonna
  • 500 g csiperke gomba
  • 500 g erdei gomba
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db húsleveskocka
  • 6 evőkanál étolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hentesnél kérjük a lehető legvékonyabban szeletelt húsokat!

Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a csiperkegombát is és vágjuk nagyobb darabokra. A sonkát és a szalonnát is aprítsuk! Két kanál olajon mindezeket kezdjük el összemelegíteni, pirítani. Sózzuk, borsozzuk!

Egy másik edényben a borjúszeleteket aranybarnára pirítjuk - mindkét oldalt! .) Ízlés szerint sózom, borsozom, majd meglocsolom a borral, a húsleveskockát is rádobom, majd szép lassan forralom.

Most tisztítom meg az erdei gombát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát, utóbbiakat apróra vágom. A hármat együtt melegítem, pirítom.

A borjúszeletekhez adom a csiperkés, majd az erdei gombás készítményt is, a megtisztított, apróra vágott petrezselyemmel együtt. Lassan összefőzöm. Számtalan körettel emelhetjük az étel zsenialitását, de rizzsel is nagyon finom.

Ezt is szeretjük