Kivis-almás pite

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kivis-almás pite

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 30 dkg kivi (pucolva, darabolva)
  • 1 nagyobb alma
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás (nagy)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és tegyük be fél órára a fagyasztóba (v. hideg helyre), hogy kellően lehűljön.

Ezután kezdjük el összemorzsolni az ujjunkkal, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd enyhén lisztezzük meg, és nyújtsuk ki piteforma méretűre a tésztát. Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk át a formába, majd nyomkodjuk bele a tésztát.

A formával együtt tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, addig még elkészítjük a tölteléket.

A kivit és az almát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel, és végül turmixoljuk össze.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze az egész tojásokkal, majd keverjük hozzá a pudingport is. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, majd a pépesített gyümölcsöt is. (A tejszínt NEM kell felverni!!!!)

Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd óvatosan öntsük bele a tölteléket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. (Én légkeverésnél 35 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

1
2
Ezt is szeretjük