Kivis-almás pite
Kivis-almás pite
Hozzávalók 4 személyre
Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás (nagy)
- csipet só
Töltelék hozzávalói
- 30 dkg kivi (pucolva, darabolva)
- 1 nagyobb alma
- 2 dl habtejszín
- 2 db tojás (nagy)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és tegyük be fél órára a fagyasztóba (v. hideg helyre), hogy kellően lehűljön.
Ezután kezdjük el összemorzsolni az ujjunkkal, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd enyhén lisztezzük meg, és nyújtsuk ki piteforma méretűre a tésztát. Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk át a formába, majd nyomkodjuk bele a tésztát.
A formával együtt tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, addig még elkészítjük a tölteléket.
A kivit és az almát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel, és végül turmixoljuk össze.
A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze az egész tojásokkal, majd keverjük hozzá a pudingport is. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, majd a pépesített gyümölcsöt is. (A tejszínt NEM kell felverni!!!!)
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd óvatosan öntsük bele a tölteléket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. (Én légkeverésnél 35 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept