Coleslaw saláta, avagy amerikai káposztasaláta
Coleslaw saláta, avagy amerikai káposztasaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg káposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma (nagy)
- 1 db alma
Öntet hozzávalói
- 1,5 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 1/2 citrom leve
- 1/2 mk só
- 1/2 mk őrölt bors
- 1-2 tk cukor
Elkészítés:
A káposztát és a lilahagymát gyaluljuk, vagy vágjuk fel vékonyra. A sárgarépát és az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. (pl. káposztareszelőn)
Ezután tegyük bele egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára. (Ízlés szerint készíthetjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra.)
Ezután az öntet öntsük rá a káposztás keverékre, majd alaposan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje.
Helyezzük pár órára, vagy akár egész éjszakára az elkészült salátát a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.
Tálaláskor kínálhatjuk ízlés szerint sültek, grill és rántott húsok mellé, de így magában is fogyaszthatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept