Diós hókifli

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Őszi hónapokban megkezdődnek a diós sütemények gyártása. Kedvenceim, eddig még nem találkoztam olyan diós édességgel, amire azt mondtam volna, hogy nem ízlik. :) Minden évben legalább egyszer megsütöm. Komolyan mondom, isteni finom és annyira puha, omlós a tésztája, hogy szinte a szádban szétolvad. Egy próbát megér! ;)

Diós hókifli

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej (langyos)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. porcukor
  • 1-2 csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

Forgatáshoz

  • kb. 20-25 dkg porcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

(Pogácsaszaggató átmérője: 7-8 cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a tejfölt és a porcukrot. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk és beleöntjük a lisztbe. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztává összegyúrjuk. (Nekem még kellett hozzátennem lisztet, mert nagyon ragadt.)
2. Az összegyúrt tésztát letakarjuk és kb. 20-25 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
3. Egy lábosba beleöntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid ideig összefőzzük. Félretesszük hűlni.
4. A tésztát elfelezzük. Először az egyik cipót egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a dió krémből és utána úgy feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött kifliket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (Világos színűnek kell lennie.)
6. Ha már megsültek, akkor még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

Tipp: A diótölteléket ízesíthetjük akár rumaromával vagy esetleg 1 ek. sárgabaracklekvárral is.

Ezt is szeretjük