Tárkonyos krumplileves füstölt hallal
Tárkonyos krumplileves füstölt hallal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet füstölt tokhal
- 5-6 db krumpli (kb.70 dkg)
- 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 szelet almapaprika
- só
- 1 dl görög joghurt
- 1 csapott ek tönkölybúzaliszt
- 1 ek.olívaolaj
- ecetes tárkonylevél
- zöld tárkony
- petrezselyemzöld
- 1 tk ételízesítő(lehetőleg házi)
- 3 szelet szárított vargánya
Elkészítés:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, a paprikát, az ételízesítőt.
Főzzük, amíg majdnem puha lesz a krumpli, ekkor belerakjuk a füstölt tokhalat, előzőleg kis kockákra vágjuk.
Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele. Felforraljuk, majd lezárjuk a lángot.
A joghurtot csomómentesre kavarjuk, adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz.
Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot ,vagy tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept