Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet füstölt tokhal
  • 5-6 db krumpli (kb.70 dkg)
  • 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1-2 szelet almapaprika
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 csapott ek tönkölybúzaliszt
  • 1 ek.olívaolaj
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk ételízesítő(lehetőleg házi)
  • 3 szelet szárított vargánya
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, a paprikát, az ételízesítőt.
Főzzük, amíg majdnem puha lesz a krumpli, ekkor belerakjuk a füstölt tokhalat, előzőleg kis kockákra vágjuk.
Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele. Felforraljuk, majd lezárjuk a lángot.
A joghurtot csomómentesre kavarjuk, adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz.

Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot ,vagy tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt is szeretjük