Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet füstölt tokhal
  • 5-6 db krumpli (kb.70 dkg)
  • 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1-2 szelet almapaprika
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 csapott ek tönkölybúzaliszt
  • 1 ek.olívaolaj
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk ételízesítő(lehetőleg házi)
  • 3 szelet szárított vargánya
Recept idők

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, a paprikát, az ételízesítőt.
Főzzük, amíg majdnem puha lesz a krumpli, ekkor belerakjuk a füstölt tokhalat, előzőleg kis kockákra vágjuk.
Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele. Felforraljuk, majd lezárjuk a lángot.
A joghurtot csomómentesre kavarjuk, adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz.

Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot ,vagy tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük