Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 1 cs aszalt szilva
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk só
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk cukor
  • kb. 1 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd.

Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)

Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, és a cukrot, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át öntsük bele a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós.)
Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

1
2
Ezt is szeretjük