Feketeerdő torta Kriszti konyhájából

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Évek óta kedvence a családnak, sokszor készítem, különböző díszítéssel...akár szülinapra, karácsonyra vagy csak sima hétköznapokon is készült már, ha kis könnyű süteményre vágyik a család....

Feketeerdő torta Kriszti konyhájából

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. vanília cukor
  • reszelt citromhéj

Krém

  • 8 dl tejszín
  • 1 habfixiláó
  • 2-3 ek. kakaópor

Meggyzselé

  • 1 ü. meggybefőtt
  • 1 cs. vaníliás pudingpor

Díszítés

  • 10-12 meggyszem
  • csokidara
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A tortalaphoz elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd mikor fehéredni kezd, a cukrokat hozzáadva kemény habbá verjük.
A lisztet kimérve összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal, a kakaóporral.
Fakanálra váltva óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérje-habhoz az előzőleg elkevert tojássárgáját, majd fokozatosan a hozzáadjuk a lisztes keveréket.

A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük - az oldalát nem kenjük ki, mert lehúzza a piskótát - majd a piskótamasszát beleöntjük.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tortalapot teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

Meggyzselé elkészítése: A meggybefőtt levét és a gyümölcsöt is felhasználjuk. A leszűrt lével a pudingport csomómentesre keverjük, belekeverjük a cukrot is, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. 12 szem meggyszemet félreteszünk, a többit az utolsó 2-3 percben a meggyzseléhez tesszük és együtt főzzük pár percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni!

A tejszínhabot a habfixálóval keménnyé felverjük, 1/5 részét félretesszük, ebbe belekeverjük a kakaóport.

Betöltés:

A tortalapot 3 részre vágjuk.
1. lapra: meggyzselé 1/2 része + ennek a tetejére 1/3 tejszínhab + ennek a tetejére 1/2 csokis tejszínhabot rákenjük
2. lap: meggyzselé másik fele + ennek a tetejére 2/3 tejszínhab + ennek a tetejére a maradék csokis tejszínhabot rákenjük
3. lappal befedjük, majd a maradék fehér tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük.

Az oldalát reszelt csokival vagy darált dióval vonjuk be, a tetejére rakjuk díszítésnek a félretett meggyszemeket, esetleg a meggyzseléből rácsurgathatunk kis adagot a tetejére dísznek.

Fogyasztás előtt 2-3 óra hűtés ajánlott.

Ezt is szeretjük