Feketeerdő torta Kriszti konyhájából

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Évek óta kedvence a családnak, sokszor készítem, különböző díszítéssel...akár szülinapra, karácsonyra vagy csak sima hétköznapokon is készült már, ha kis könnyű süteményre vágyik a család....

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. vanília cukor
  • reszelt citromhéj

Krém

  • 8 dl tejszín
  • 1 habfixiláó
  • 2-3 ek. kakaópor

Meggyzselé

  • 1 ü. meggybefőtt
  • 1 cs. vaníliás pudingpor

Díszítés

  • 10-12 meggyszem
  • csokidara
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A tortalaphoz elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd mikor fehéredni kezd, a cukrokat hozzáadva kemény habbá verjük.
A lisztet kimérve összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal, a kakaóporral.
Fakanálra váltva óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérje-habhoz az előzőleg elkevert tojássárgáját, majd fokozatosan a hozzáadjuk a lisztes keveréket.

A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük - az oldalát nem kenjük ki, mert lehúzza a piskótát - majd a piskótamasszát beleöntjük.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tortalapot teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

Meggyzselé elkészítése: A meggybefőtt levét és a gyümölcsöt is felhasználjuk. A leszűrt lével a pudingport csomómentesre keverjük, belekeverjük a cukrot is, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. 12 szem meggyszemet félreteszünk, a többit az utolsó 2-3 percben a meggyzseléhez tesszük és együtt főzzük pár percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni!

A tejszínhabot a habfixálóval keménnyé felverjük, 1/5 részét félretesszük, ebbe belekeverjük a kakaóport.

Betöltés:

A tortalapot 3 részre vágjuk.
1. lapra: meggyzselé 1/2 része + ennek a tetejére 1/3 tejszínhab + ennek a tetejére 1/2 csokis tejszínhabot rákenjük
2. lap: meggyzselé másik fele + ennek a tetejére 2/3 tejszínhab + ennek a tetejére a maradék csokis tejszínhabot rákenjük
3. lappal befedjük, majd a maradék fehér tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük.

Az oldalát reszelt csokival vagy darált dióval vonjuk be, a tetejére rakjuk díszítésnek a félretett meggyszemeket, esetleg a meggyzseléből rácsurgathatunk kis adagot a tetejére dísznek.

Fogyasztás előtt 2-3 óra hűtés ajánlott.

Blog.hu ajánló