Diós búrkifli

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a hagyományos péksüteményt, a búrkiflit szerintem senkinek sem kell bemutatnom ... mai napig megtalálható a pékáru üzleteinek a polcain. Házilag is könnyen elkészíthető ... így ennél frissebben nem is kerülhet a konyha asztalunkra. Ideális reggelire vagy vacsorára akár egy pohár friss tej kíséretével ... gyerekek is imádni fogják. Nálunk nagyon hamar elfogyott. Ezt a péksüteményt érdemes otthon megsütni, nagyon egyszerű. Én most a diós változatát készítettem el a családomnak, de van mákkal töltött is, azzal is nagyon finom!

Diós búrkifli

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 cs. 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje

Tetejére

  • 2 db tojássárgája
  • kb. 5 dkg darált dió

Szóráshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

/Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db lesz./
1. Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.

2. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét felverjük kemény habbá, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habba óvatosan belekeverjük a darált diót.

3. A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. A tésztacsíkok közepére ráhelyezzük a diós habot és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a "ragasztott" széle). Mindegyik kiflit félbevágjuk és patkó alakúra hajtjuk.

4. Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. (Nekem villanysütőm van.) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a búrkifliket és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem.)

5. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és máris fogyaszthatjuk.

Ezt is szeretjük