Belga csirkeleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Belga csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa tisztítva
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db angol zellerszár
  • 3 db burgonya felkockázva
  • 1 db újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 db zsályalevél aprítva
  • 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 liter húsalaplé
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.
Az aprított pórét és az újhagymát a zöldjével együtt lábasban, egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemellhúsokat, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig. A petrezselymet belevágjuk.
Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk. A levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.
Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész. Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.

1
2
Ezt is szeretjük