Belga csirkeleves

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Belga csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa tisztítva
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db angol zellerszár
  • 3 db burgonya felkockázva
  • 1 db újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 db zsályalevél aprítva
  • 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 liter húsalaplé
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.
Az aprított pórét és az újhagymát a zöldjével együtt lábasban, egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemellhúsokat, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig. A petrezselymet belevágjuk.
Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk. A levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.
Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész. Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.

1
2
Ezt is szeretjük