Baracktorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baracktorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db nektarin
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek porcukor
  • 1,5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a feleket még ketté vágjuk. Kivajazunk, kilisztezünk, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük egy robotgéppel. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a tejjel felváltva a vajas masszába dolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrűn terülő masszát kapjunk. A tésztát a formába simítjuk, tetejét ízlésesen kirakjuk a barackkal, és megszórjuk a fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük 180 C° fokon. A tortát a formában kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. Megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük