Mozart gombóc

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt az osztrák specialitást már régóta ismerem, és készítem el rendszeresen. A család kedvence.

Mozart gombóc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg főtt és áttört burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 doboz Mozart golyó
Recept idők

Elkészítés:

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, de ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és négyzeteket vágunk belőle. A golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós, lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére fel nem jönnek, és 1 perc után szedjük is ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Nagyon különleges!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük