Birsalmás pite.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 3-4 db főtt, feldarabolt birsalma
  • 25 dkg ricotta (v. túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül.

3-4 db birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat, és daraboljuk fel ízlés szerint. Ezután fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és vaníliás cukorral ízesített vízben főzzük puhára. (Vigyázzunk, nehogy sokáig főzzük, mert szétmállik.)
A puhára főtt birsalmát ezután hűtsük ki egészen, majd szedjük ki a levéből és alaposan csepegtessük le.

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Lisztezett felületen, (v. folpack fólián) nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, amíg elkészítjük a tölteléket.

Egy tálba tegyük bele a ricottát, a cukrot, a két egész tojást, a habtejszínt (nem kell felverni!!!!!), a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverjük össze.

A piteformában lévő tésztán osszuk el egyenletesen a teljesen kihűtött birsalmát, majd óvatosan öntsük rá a ricottás-tejszínes keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a tetejét. Ezután szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló