Joghurtkrémes pite fügével és pisztáciával

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető! Olyan háziasszonyoknak szeretném megmutatni, akik nem szeretnek túl sok időt a tűzhely előtt tölteni, és mégis csodás dolgokat alkothatnak. Azért a kamránk legyen feltöltve, mert anélkül ez nem megy.

Hozzávalók 4 személyre:

A porhanyós tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 3 ek görög joghurt, de nem híg
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vaníliaaroma

Krém hozzávalói

  • 6 db lilafüge ,kifogástalan minőségű
  • 2 dkg zöld pisztácia
  • 1 csomag joghurtos, vagy ennek hiányában vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • 1 db passiógyümölcs magja (maracuja)
  • 1 db hosszúkás piteforma, aminek az alja kivehető
Recept idők

Elkészítés:

A robotgép táljába öntjük a tészta hozzávalóit, és összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük fóliába csomagolva 1 órára. A krémhez valókat, a krémport kikeverjük a tejjel, és a maracuja magját belekeverjük lazán. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Megszurkáljuk villával,és előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon 10 perc alatt elkészül. Kihűtjük, majd a krémmel megtöltjük a tészta belsejét. A fügéket megmossuk, és felszeleteljük. Szépen elrendezzük a krém tetején, majd vágott pisztáciával díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Másnap még finomabb, mert a tészta akkor lesz igazán szuper porhanyós. Ugye milyen egyszerű! Jó étvágyat hozzá!

1
2
3
Blog.hu ajánló