Mustáros sertésszelet rizibizivel

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt az ételt nagyon régen tanultam,és sokszor készítettem el fiatal koromban. Most azt az időszakot retrónak is nevezik. Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő, hiszen ki ne szeretné!

Mustáros sertésszelet rizibizivel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 szelet zsírosabb hosszúkaraj
  • kevés olaj
  • liszt
  • frissen őrölt feketebors
  • fokhagyma
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • mézes mustár
  • 1-2 ek osztrigás szójaszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág morzsolt friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé
Recept idők

Elkészítés:

A kissé megveregetett, enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük, majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével. Belekeverjük az 1 ek mézes mustárt, és a szójaszószt. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet rászórunk. Köretként rizibizit adunk hozzá.

1
2

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük