Mustáros sertésszelet rizibizivel

Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt az ételt nagyon régen tanultam,és sokszor készítettem el fiatal koromban. Most azt az időszakot retrónak is nevezik. Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő, hiszen ki ne szeretné!

Mustáros sertésszelet rizibizivel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 szelet zsírosabb hosszúkaraj
  • kevés olaj
  • liszt
  • frissen őrölt feketebors
  • fokhagyma
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • mézes mustár
  • 1-2 ek osztrigás szójaszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág morzsolt friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé
Recept idők

Elkészítés:

A kissé megveregetett, enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük, majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével. Belekeverjük az 1 ek mézes mustárt, és a szójaszószt. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet rászórunk. Köretként rizibizit adunk hozzá.

1
2
Ezt is szeretjük