Karamellás fügés pitécske

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karamellás fügés pitécske

Hozzávalók 2 személyre:

  • A tésztához
  • 7.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg búzaliszt

A töltelékhez

  • 5 db füge
  • 3 szeletke vaj

A karamellhez

  • 10 dkg barnacukor
  • 1 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tesszük, és pár perc alatt sima tésztát keverünk. Fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a karmellhez a cukrot egy lábasba tesszük, lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáöntjük a tejszínt, és simára kevergetjük. Hagyjuk kihűlni. A fügéket szeleteljük fel tisztítás után, a szárát csípjük le. Előkészítjük a kis formáinkat, nem kell külön vajazni őket, hiszen a tésztánk épp elég vajas.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, hadd érjen túl a peremen. Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt. A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, majd a formákból kivéve tálaljuk. Porcukorral szórjuk meg.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük