Sajtos-zelleres kosárka

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtkedvelők figyelem! Feltétlenül el kell készítenetek ezt a pikáns sajtos-zelleres kosárkát!) Higgyétek el nekem, mennyei jó. Igaz a recept alapján csak füstölt sajtos a töltelékes krém, de aki nem szereti, az készítheti akár felesbe.

Sajtos-zelleres kosárka

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém
  • só (ízlés szerint)

Töltelék hozzávalói

  • 20 dkg sajt (füstölt)
  • 3 szál zellerlevél
  • 1 db tojás
  • bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)

Tetejére

  • kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

/Nekem ebből az adagból 16 db lett/
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

2. Töltelék készítése: A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
3. A tésztából egy nagyobb diónagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformában egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele.)
4. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
5. Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

Ezt is szeretjük