Fordított szilvás-almás

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fordított szilvás-almás

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 tojás
  • 6 ek.liszt
  • 6 ek.cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk.sütőpor
  • 4 db alma
  • 10-12 db szilva

A sziruphoz

  • 3 ek cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel és a cukorral szirupot készítünk.

2. Ameddig a szirup felfő. megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.

3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt almát és szilvát. (A szilvát úgy rakjuk, hogy a héja legyen alul, mert amikor a süteményt kifordítjuk, ez lesz a teteje.)32 cm hosszú és 22 cm átmérőjű tepsit használtam.

4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.

5.Betesszük a sütőbe, nálam 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.
6. Közben elkészítettem a piskótát (most ilyen egyszerű piskótát készítettem): félig felvertem a tojásfehérjét, majd beletettem a cukrot és kemény habot vertem, lassan beleengedtem a tojások sárgáját, lazán összekevertem,
majd beletettem, a sütőporral elkevert lisztet, lazán összekavartam.

7.Ráöntöttem a gyümölcsös alapra és készre sütöttem,(tűpróbával ellenőrizzük).

8.Tálra borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.
Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük