Fetás-fűszeres paradicsomleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Fetás-fűszeres paradicsomleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 0,5 liter házi paradicsompüré
  • 0,5 dl víz
  • 25 dkg házi aprított paradicsomkonzerv
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 3 ág friss oregánó
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • lm feta jellegű sajt a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, és az olívaolajon megpárolom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózom, borsozom, majd az egészet összeforralom.

Ha a leves felforrt, összeturmixolom a bazsalikommal, az oregánóval, ha szükséges utána fűszerezem - én ezt a levest jó fűszeresen szeretem - és forrón vagy hidegen, kockára vágott fetasajttal kínálom.

Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.

Jó étvágyat!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük