Gombával töltött csirkemelltekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok minden volt a hűtőben: sajt, sonka, csirke, gomba, rukkola, de nem akartam a szokásos rántott húst készíteni, így jött az ötlet, hogy csinálok egy ízletes tölteléket a csirkéhez. Sok íz van benne, de nagyon finom lett.

Gombával töltött csirkemelltekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 5 db gomba
  • bors
  • majoránna
  • 2 szál zöldhagyma
  • 8 szelet sonka
  • fél erős paprika
  • egy marék rukkola
  • 5 szelet bacon darabolva
  • 300 g + 2 kanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A feldarabolt zöldhagymát olajon megdinszteljük, kicsit sózzuk, majd belerakjuk a kis szeletekre darabolt paprikát, és 2 perc múlva a bacon szalonnát. 3 percig sütjük, majd belerakjuk a feldarabolt gombát. Pár perc után fűszerezzük borssal, majoránnával, és a végén kerül bele 2 kanál tejföl, majd pedig a rukkola.
A csirkecsíkokat és a hasonló méretűre szeletelt sonkát elővesszük. A gombás tölteléket kanállal a csirkére rakjuk, és feltekerjük úgy, hogy a csirke alatt lévő sonka kicsit túllógjon a húson. A tekercseket tepsibe sorakoztatjuk, majd a tejföllel leöntjük. Végül a tetejére kerül a reszelt sajt. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Rizs vagy krumplis köret jól illik hozzá, én egy kis tökmártást is készítettem a krumpli mellé. Elronthatatlan.

Ezt is szeretjük