Csipetkés borsóleves
Csipetkés borsóleves
Hozzávalók 6 személyre
- 2 evőkanál étolaj
- 50 dkg borsó
- 20 dkg krumpli
- 1 ek. pirospaprika
- 1 ek. liszt
- 1 ek. só
- fél ek. ételízesítő
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- fél zellergumó
- fél karalábé
- petrezselyemzöld
Csipetkéhez
- 1 tojás
- só
- annyi liszt, amennyit felvesz a tojás
Elkészítés:
A borsót és a kockára vágott burgonyát az olajon megpárolom. Beleteszem a pirospaprikát, az 1 kanál lisztet, és szinte rögtön felöntöm vízzel (5 literes edénybe főztem, de kb. a 3/4-ig öntöttem fel vízzel. Lehet több is, csak akkor mindenből egy kicsit többet kell hozzáadni.)
Ízesítem a sóval, borssal, ételízesítővel, és addig főzöm, amíg a borsó és a krumpli már félig megpuhul. Ezután belerakom a maradék felkockázott zöldséget, a petrezselyemzöldet, és lassú tűzön puhára főzöm.
Végül beleszaggatom a galuskát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept