Csipetkés borsóleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csipetkés borsóleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 dkg borsó
  • 20 dkg krumpli
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. só
  • fél ek. ételízesítő
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • fél zellergumó
  • fél karalábé
  • petrezselyemzöld

Csipetkéhez

  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyit felvesz a tojás
Recept idők

Elkészítés:

A borsót és a kockára vágott burgonyát az olajon megpárolom. Beleteszem a pirospaprikát, az 1 kanál lisztet, és szinte rögtön felöntöm vízzel (5 literes edénybe főztem, de kb. a 3/4-ig öntöttem fel vízzel. Lehet több is, csak akkor mindenből egy kicsit többet kell hozzáadni.)
Ízesítem a sóval, borssal, ételízesítővel, és addig főzöm, amíg a borsó és a krumpli már félig megpuhul. Ezután belerakom a maradék felkockázott zöldséget, a petrezselyemzöldet, és lassú tűzön puhára főzöm.

Végül beleszaggatom a galuskát.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük