Sütőtökös-diós torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütőtökös-diós torta

Hozzávalók 6 személyre

  • (24 cm-es tortaformához)
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)
  • 10 dkg dió
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg barnacukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk őrölt fahéj

Mascarponés-habos krém hozzávalói

  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg barnacukor (por)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, és az apró darabokra vágott dióval.

Egy másik tálban keverjük habosra az egész tojásokat a barnacukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt, és az olívaolajat is. (Ízlés szerint étolajat is adhatunk hozzá.)
Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.

Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan dolgozzuk össze a tésztát.

Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, a porrá őrölt barnacukrot, és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Tálalás előtt kanalazzuk a habos mascarponekrémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük