Sütőtökös-diós torta
Sütőtökös-diós torta
Hozzávalók 6 személyre
- (24 cm-es tortaformához)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)
- 10 dkg dió
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás (nagy)
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 tk őrölt fahéj
Mascarponés-habos krém hozzávalói
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor (por)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, és az apró darabokra vágott dióval.
Egy másik tálban keverjük habosra az egész tojásokat a barnacukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt, és az olívaolajat is. (Ízlés szerint étolajat is adhatunk hozzá.)
Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, a porrá őrölt barnacukrot, és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Tálalás előtt kanalazzuk a habos mascarponekrémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept