Diós tekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diós tekercs

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 élesztő
  • 3+1 dl tej
  • 1 kk só
  • 15 dkg darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük el. 1 dl tejet meglangyosítunk, tegyük bele a teáskanálnyi kristálycukrot, az élesztőt, és futtassuk fel.
Utána a liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a mikróban felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk meg a tésztát és annyi meleg tejet öntsünk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó, ha a tészta elválik a táltól, és a kezünktől.
A tetejét belisztezzük, leterítjük, és 1 órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Ha megkelt, beolajozott kézzel átdagasztjuk, és csíkokra igazítjuk.
Rátekerjük egy vékony fára. A diót cukorral elkeverjük és belenyomjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is szeretjük