Diós tekercs

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 élesztő
  • 3+1 dl tej
  • 1 kk só
  • 15 dkg darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük el. 1 dl tejet meglangyosítunk, tegyük bele a teáskanálnyi kristálycukrot, az élesztőt, és futtassuk fel.
Utána a liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a mikróban felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk meg a tésztát és annyi meleg tejet öntsünk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó, ha a tészta elválik a táltól, és a kezünktől.
A tetejét belisztezzük, leterítjük, és 1 órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Ha megkelt, beolajozott kézzel átdagasztjuk, és csíkokra igazítjuk.
Rátekerjük egy vékony fára. A diót cukorral elkeverjük és belenyomjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Blog.hu ajánló