Zsebes karaj

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mostanában hétvégén inkább panírozott húsok voltak, ezért most valami natúr, sült húsra vágytunk. Elkezdtem itt a neten nézegetni a sült húsos képeket, mikor egyszer csak a zsebes karajjal néztem farkas szemet. :) Egyből megtetszett ... úgy, hogy megvolt a vasárnapi húsi. Ez azért nagyon jó, mert olyan tölteléket raksz a hússzeletek "zsebek" közé, amilyent csak akarsz. Én köretnek a családomnak burgonyapürét készítettem, magamnak pedig egy fincsi céklasalátát.

Zsebes karaj

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg egész, csont nélküli rövid karaj
  • sertéssült fűszersó

Töltelék

  • kb. egy kis fej vöröshagyma
  • kb. 20 dkg gouda szeletelt sajt
  • kb. 20 dkg gépsonka (szeletelt)
  • zöldpaprika (szelet)
Recept idők

Elkészítés:

1. Az egész karajt jól megmossuk és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egybe maradjon. A zsebek között besózzuk és befűszerezzük.
2. Utána a hússzeleteket, a "zsebeket", megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. A tetejét is megszórjuk fűszersóval.
3. A tepsi aljába egy kevés sört öntünk. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokon kb. 2 óráig sütjük. Mikor kész, levesszük az alufóliát és grillre állítjuk a sütőt, visszatesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).
4. Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük a húst.

Ezt is szeretjük