Négyemeletes mennyország

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most hétvégén köszöntőket vártam, mivel szeptember 9-én volt Ádám fiamnak a névnapja. Ugyanis mi ezen a napon ünnepeljük ... Négyemeletes mennyországot készítettem a vendégeknek. Nem először csináltam ezt a csupa habos-krémes finomságot

Négyemeletes mennyország

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg darát keksz (háztartási)
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • kevés tej + 5 dl
  • 5 ek. porcukor (2 ek. + 2 ek. + 1 ek.)
  • 2 cs. vaníliás cukor (1 cs. + 1 cs.)
  • 4 dl cukrászhab (2 dl + 2 dl)
  • 25 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás ízű krémpor (főzés nélküli)
  • 250 g gesztenyemassza
Recept idők

Elkészítés:

( Én 25 cm-es csatos torta formába készítettem)
1. A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a 2 ek. porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá, (nem kell sok) hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzertésztára hasonló masszát kapjunk.)
2. A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel. (Hogy ne ragadjon bele a massza.)
3. A kekszmasszát kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
4. A túrót villával szétnyomkodjuk, és az 1 cs. vaníliás cukorral és a 2 ek. porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük, majd alaposan bele keverjük a cukros túrót és a keksz masszára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5. A 5 dl tejbe beletesszük az 1 cs. vaníliás cukrot és a 2 cs. krémport, és gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem) és a spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
6. 2 dl tejszínt az 1 ek. porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
7. Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumpli nyomón nyomtam ki.)
8. Hűtőben tároljuk. Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőben.

Ezt is szeretjük