Snidlinges burgonyakrémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik nagy kedvencem a burgonyakrémleves. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és egy kis friss snidlinggel meg pirított baconnel meghintve egyszerűen maga a tökély.

A snidlinget csodálatos és kellemes íze miatt különösen kedvelem, gyakran szórom levesek és zöldségraguk tetejére, ezenkívül nagyszerűen illik szószokhoz, különösen a tojás és joghurt/tejföl alapúakhoz. Fontos, hogy mindig frissen aprítva szórjuk a már kész ételre, mert a főzés, a zsírban és sütőben sütés megsemmisíti a snidling csodálatos aromáját.

Snidlinges burgonyakrémleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg burgonya
  • 1,5 liter zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 2 babérlevél
  • 5 ek lm tejföl
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehérbors
  • bacon
  • frissen aprított snidling a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, apró kockára vágom és az alaplében a babérlevéllel puhára főzöm.

Ha krumpli megpuhult, a levest leturmixolom, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom és pirított baconnel, valamint az aprított snidlinggel megszórva, forrón tálalom.

Ezt is szeretjük