Sajtos brokkolikrémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy jönnek az egyre hidegebb délutánok, úgy kerül fel egyre gyakrabban a tűzhelyre egy egy lábas, finom leves. Amellett, hogy egészséges, tápláló, a hétköznapok kavalkádjában az is fontos szempont, hogy gyorsan kész legyen.

Én mint "nagy levesmániás", nem vagyok válogatós, csak meleg legyen és folyjon, ennyivel pont beérem, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ha valaki a kedvemben szeretne járni, a húsleves után a krémlevesek azok, amiket nagyon szeretek.

Mivel most senki nem járt a kedvembe, így magamat kényeztettem ezzel a finom brokkolilevessel, ami nem utolsó sorban nagyon finomra sikeredett...

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg friss brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szeletke lm vaj
  • 30 dkg lm natúr krémsajt
  • 4 ek lm tejföl
  • 1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
  • 2 tk kukoricakeményítő
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével és összeforralom.

A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom és botmixer segítségével az egészet pürésítem, sózom, borsozom. (Ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).

A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom és a leveshez adom, majd összeforralom és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük