Gyors zakuszka

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyár végén a legfinomabb, amikor a napérlelte paradicsom, és a szabadföldben termő paprika és padlizsán van. Ezt a receptet először a nyár elején készítettem, korábban a hagyományos padlizsános zakuszkát csináltam.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 db padlizsán ( kb.90 dkg)
  • 6 db kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsomlé
  • 1,5 dl olaj
  • 1-2 db babérlevél
  • ors
  • csipetnyi csili paprika
  • egy teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt a sütőben megsütöm, a tepsibe teszek 3 db kápia paprikát és azt is megsütöm.(Az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik). A tepsit kibélelem sütőpapírral, és úgy rakom rá a padlizsánt és a paprikát.
Leszedem a padlizsánról a héját. A padlizsánt még forrón megpucolom, úgy szoktam, hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyem hámozható. A paprikákat kicsit sózom és nylon zacskóval betakart tányérba teszem. Hagyom állni egy kicsit, majd könnyedén lehúzom a héját.
A három kápia paprikákat, a hagymát konyhai robotgéppel felaprítom.
Egy lábasba olajat teszek, majd belerakom a hagymás-paprikás keveréket, sózom olajban dinsztelem, 10-15 percig, majd belerakom a megsütött és egy kicsit felaprózott padlizsánt, a sült paprikát, a paradicsomlevet. Hozzáadom a babérlevelet, a borsot, a sót, a csilit, egy kis cukrot, és beleteszem, főzöm 5-6 percig, utána lekapcsolom a lángot.
Hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk.
Tipp: Ha nagyobb adag készül, akkor műanyag dobozban lefagyasztom.

1
2
Blog.hu ajánló