Kukoricalepény szilvával
Kukoricalepény szilvával
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg kukoricadara
- 5 dkg búzadara
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl olaj
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 75 dkg szilva
- fahéj
- porcukor a tetejére
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A kukoricadarát, a búzadarát, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat a kétféle cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a kukoricás keveréket. Egy kikent tepsibe öntjük a masszát, majd a kimagozott fél szilvákkal kirakjuk sűrűn a tetejét. Megszórjuk fahéjjal, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept