Mogyorókrémes csokoládétorta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói 24 cm-es formához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 2 db tojás
  • 1,5 tk holland kakaó

Mogyorókrém hozzávalói

  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 3 dl Hulala habtejszín

Csokoládé ganache hozzávalói

  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 mk vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
Egy tálba tegyük bele a porcukrot, adjuk hozzá a puha vajat, és keverjük össze. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük össze, majd csorgassuk hozzá a kihűlt csokoládét. A lisztet keverjük össze a kakaóval, és állandó keverés mellett, kanalazzuk a masszához. 1-2 perc alatt keverjük simára, majd öntsük bele egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, a vaníliaaromával, és a mascarponéval. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a mogyoróvajas keverékhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza az előzőleg sütőpapírra kibélelt tepsibe, majd kanalazzuk rá a mogyorókrémet. Ezután pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és a vajat. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze. Vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük ki.
A tortát vegyük ki a hűtőből, csorgassuk, kenjük rá a kihűlt csokoládés ganache-t. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a ganache teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló