Gyümölcsös szűzpecsenye

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös szűzpecsenye

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 szűzpecsenye
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 db közepes alma
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • bors
  • 1 szál rozmaring

A vörösboros körtéhez

  • 2 db körte
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 tk méz
Recept idők

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Az almát is megpucoljuk, négybe vágjuk.
A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk, és teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát, a vajat, egy-két percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaringágat és lefedjük. Kb. 5 percig pároljuk

Elkészítjük közben a vörösboros körtét.
A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.)
Kb. 4-5 percig párolódott. Fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.

A sertéspecsenyét, körtével párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük